Onze visie

Visie:

Goed trainen is een voorwaarde om beter te worden. Wij zijn van mening dat de sporter groeit in zijn rol als atleet en ook als mens.  De coach begeleidt en geeft steun. Op de mountainbike maak jij als atleet de beslissingen, maar vooraf en achteraf kun je samen bespreken of er leer momenten zijn. Als coach letten we op details die anders zijn. Als details een week lang anders zijn dan normaal, durven we in te grijpen. En we moeten de mountainbiker over durven dragen aan anderen wanneer dat nodig is. Ook al doet dat pijn.

Vertrouwen is belangrijk. De sporter moet 100% kunnen vertrouwen op de coach – de trainingen zijn op maat, specifiek, persoonlijk en als het tegenzit is de coach in de buurt om steun te geven.

En de coach moet vertrouwen op zijn sporter – Dat de evaluatie eerlijk wordt ingevuld, dat de trainingen worden gevolgd en dat de sporter durft aan te geven dat ook bij hem of haar een training wel eens niet door kan gaan.

Een visie is belangrijk en het vraagt om vernieuwing. De coach leert van anderen; van leermeesters, zijn mountainbikers, wetenschap en wetenschappers. Terug kunnen vallen op zowel wetenschap als voorbeelden is een groot voorrecht.
Bij MTBtraining blijven we in beweging om nieuwe inzichten om te zetten in training. Dat betekent dat we gebruik maken van ideeën uit andere sporten.
Er zijn korte lijnen met wetenschapper Stephen Seiler en top trainer Joe Friel van TrainingPeaks

De bijscholingen en het congres van NLCoach staan standaard in de planning en met nieuwe ontwikkelingen zoals EcoCoaching gaan we aan de gang om die in de wedstrijd trainingen in te bouwen. Met succes!!