Onze visie

sportograf-88627018_lowres
onafhankelijk als atleet

Visie:

Goed trainen is een voorwaarde om beter te worden. Onze visie is dat de sporter groeit in zijn rol als atleet, een onafhankelijk denker van zijn coach wordt en leert omgaan met zowel winnen als verlies. De coach staat centraal in de groei en groeit mee. Maar als coach durf je de sporter ook over te dragen aan anderen wanneer dat nodig is. Ook al doet dat pijn.

Vertrouwen is belangrijk. De sporter moet 100% kunnen vertrouwen op de coach – de trainingen zijn op maat, specifiek, persoonlijk en als het tegenzit is de coach in de buurt om steun te geven.

En de coach moet vertrouwen op zijn sporter – Dat de evaluatie eerlijk wordt ingevuld, dat de trainingen worden gevolgd en dat de sporter durft aan te geven dat ook bij hem of haar een training wel eens niet door kan gaan.

Een trainingsvisie is essentieel en het vraagt om permanente vernieuwing.
Bij MTBtraining blijven we in beweging om nieuwe inzichten om te zetten in training. Dat betekent dat we gebruik maken van ideeën uit andere sporten en met coaches van andere sporten in discussie gaan.

De bijscholingen en het congres van NLCoach staan standaard in de planning en met nieuwe ontwikkelingen zoals EcoCoaching gaan we aan de gang om die in de wedstrijd trainingen in te bouwen. Met succes!!

 

 

onder druk een dubbel taak uitvoeren
onder druk een dubbel taak uitvoeren
20160525_203806-e1477825064181
met hoge HF een andere motorische taak