Trainen in Frankrijk

Waarom trainen in Frankrijk Mooie verassing

Fietsland Frankrijk is eigenlijk de thuis basis voor succes voor ons. In de gebieden waar wij goed de weg weten kun je elke dag omhoog of terug schakelen. De variatie van duur op de weg en technisch sterker worden licht letterlijk 1 zij-pad van elkaar vandaan.

De gebieden zijn ruig en onbedorven, wat hetzelfde is als puur en niet aangeraakt. Na een winter of regenbui ligt het terrein er anders bij, zodat er geen routine komt.

Nu is Frankrijk een groot land. Onze basis is de Gard, tegen de Cevennen en de Ardèche aan en het Esterel en Maures gebergte, bij Saint Raphael. We kennen de weg; we kennen de infrastructuur en we kennen de mensen. Thuis komen en genieten op de fiets.

In 2017 houden we 4 trainingskampen, met steeds een andere invalshoek. Als je geinteresseerd bent in één van die weken, laat het dan weten. De plaatsen zijn soms beperkt.

Februari 2017:

Van 25 februari t/m 11maart houden we ons winter trainingskamp aan de Cote d’Azur. Dit is een wedstrijd georiënteerde week, voordat het seizoen los barst. De duur maanden, worden hier omgezet in intensiteit en vermogen. De tweede week is open voor andere wedstrijd rijders om mee te trainen. Als je hier meer over wilt weten, neem dan contact op met ons. De accommodatie is basis, maar het terrein, de begeleiding en de trainingen zijn super.

Mei 2017:

Vakantie en trainingsweek voor 40+ mountainbikers. Deze week van 29 april t/m 6 mei is voor de ervaren en geoefende mountainbiker. Is het vakantie? of is het trainen?
Wij houden het er op dat het een mix is. Er zullen dagdelen zijn waarbij we technisch klimmen en dalen gaan oefenen (of trainen) maar ook dagdelen waar je uren kunt fietsen zonder iemand anders tegen te komen.

De accommodatie is luxe en je partner kan mee als je dat wilt. Als je wilt vliegen naar Nice, dan zorgen wij voor de transfer naar Saint Raphael. Meer details volgen en zijn te vinden op http://www.mtbtraining.nl/vakantieweek-in-frankrijk/

Juni 2017:

Technische training in de Alpen en rond de Mont Ventoux. In samenwerking met twee franse Worldcup rijders gaan we een week lang puur op techniek rijden. Benoit Igoulen en Thomas Lapeyre nemen ons respectievelijk 1 en 2 dagen mee naar hun trainingsgrond. Daar ligt hun basis voor het succes.

Tijdens deze week is er ruimte voor twee MTB’ers die willen werken aan hun techniek. Een wedstrijd oriëntatie is een vereiste. Het is van 10 t/m 18 juni
Na de trainingen wordt nog de Roc des Alpes gereden in La Cluzas

Oktober 2017:

De Roc d’Azur 2017 van 4 t/m 8 oktober is voor ons de aanleiding om een week te organiseren vanaf de eerste oktober. Het principe is simpel; voordat je de Roc rijdt ga je een aantal dagen verkennen, genieten en vooral nog van de zon genieten.
Het thema is afscheid nemen van het zomer seizoen en het doel is genieten. Trainen en de Roc rijden zijn de slagroom op de taart.

Als je in één van deze activiteiten geinteresseerd bent; mail dan naar: training@mtbtraining.nl

Of bel Barbara op 020 36 38 288

20160929_091458