Mountainbiken

In april zijn we twee weken in Zuid-Frankrijk geweest om te mountainbiken. Het is een groot fiets land en elke mountainbike gids of coach heeft zijn eigen voorkeur voor een gebied.


Voor ons ligt dat in Le Gard, ingeklemd tussen populaire streken als de Ardeche en de Cote d’Azur. Een ongerept gebied, met veel historie, maar toch ook de verassingen waar je naar op zoek bent als mountainbiker. Doordat de ongereptheid veel invloed heeft, door geiten kuddes en het weer, zijn de paden met elk seizoen anders. Je kunt in april een pad tegenkomen dat bezaait ligt met losse, grote keien en in oktober kunnen deze keien geconcentreerd liggen en heb je een hele andere techniek of versnelling nodig.

Nu een beekje, in de zomer droog en in de winter een rivier. Genoeg variatie.

De variatie maakt het een mooi gebied voor gevorderde fietsers en ook voor minder gevorderden en avonturiers. Een fully (volgeveerde fiets) misstaat niet en toch is een hard tail nog prima te doen, als je daar goed mee over weg kunt.
Doordat ook de normale wegen goed zijn en er relatief weinig verkeer is, kunnen we hier een trainingsweek organiseren. Daar hebben we de afgelopen weken goed op gelet. Een fiets week met veel variatie, goede begeleiding door KNWU opgeleide instructeurs als ook de ALO Amsterdam en Frans opgeleide begeleiders.


De Grotte des Camisards; waar mensen zich schuilhielden tijdens roerige tijden.
Het pad ligt er. Goed sturen en goede concentratie tussen de grote keien. Een uitdaging!

Wil jij nieuwe uitdagingen aan gaan op de mountainbike? Als we melden dat een dag tocht ongeveer 40 km’s heeft, wil jij je grenzen op de fiets dan verleggen? Het betekent flinke technische uitdagingen! Vertrouw je op de kennis en kunde van ervaren instructeurs die het terrein, de taal en de mensen kennen?

Hou dan de website in de gaten! In 2020 gaan we officieel van start met kleine groepen tussen de 6 en 8 mensen. De omgeving is fantastisch. Je verblijft in een luxe villa of gite en we bieden interessante extra’s….

https://www.bastidedelussan.com/
https://www.pourdebon.com/les-amandes-et-olives-du-mont-bouquet-s244