Stephen Seiler

Een vraag over het inbouwen van HIIT trainingen in een ‘gepolariseerd training schema’, leidde tot het voorstel van Stephen Seiler om aan Trainers, Coaches en atleten een masterclass te geven over de wetenschappelijke benadering van training, die resultaat heeft.

Stephen Seiler, de Amerikaanse wetenschapper in Noorse dienst  is Dean of the Healthsciences faculty; Professor of Sportscience & University leader in Kristianstad en heeft een grote staat van dienst op het gebied van endurance training onderzoek. Hij is ook verbonden geweest aan het Nederlandse lange baan schaatsen als onderzoeker. Ook hebben de Noorse nationale langlauf en biatlon ploegen veel profijt van zijn onderzoek.

De eerste paragraaf is al een mond vol; HIIT training, gepolariseerd trainen en trainingsschema’s. Als je nu gewoon ‘lekker’ wilt fietsen of mountainbiken, is dat dan allemaal wel van belang?
Mijn mening is dat je ook als weekend fietser en liefhebber, veel kunt hebben aan de (wetenschappelijke) inzichten van Stephen Seiler! Misschien dat je een paar maanden wat anders moet gaan fietsen, om er voordeel uit te halen, maar “dan heb je ook wat”

Hoe ga je als triatleet om met dat ‘polariserend trainen’ als je 2x per dag wilt trainen?
Welke trainer heeft af en toe geen vragen over een aanpak voor een atleet met tijdsdruk?
Is 80/20 voor zowel (semi)profs als enthousiaste liefhebbers en amateurs wel hetzelfde te benaderen?
Hoe doe je dat polariseren als mountainbiker, met al zijn intervallen? Al die explosieve heuveltjes en lange onverharde klimmen; hoe train ik daar op?

 Met nadruk willen we JOU de gelegenheid geven tot vragen (op verzoek van Stephen Seiler zelf). Nodig je club genoten, team genoten, trainers en coaches uit – schrijf je vraag op en kom naar een avond vullend programma…. De Proloog in Amerongen is onze gastheer!!    

Wanneer: Zaterdag 1 juni
Hoe laat: We starten om 19 uur (deuren de hele dag open)!
Kosten: €10,- (geen uitzonderingen)
Voor wie: atleten en trainers van fietsers, mountainbikers, triatlon, hardlopen.

Ready to go!
succes garandeert