Fitness voor Fietsers

Wintertraining

Wintertijd – voor de mountainbiker de tijd om de voorbereiding op de nieuwe lente in te zetten. Daarnaast blijven de mountainbikers natuurlijk lekker doorfietsen.

Voor het vierde jaar organiseren we Fitness voor Fietsers – een wintertraining specifiek voor fietsers. Kracht, mobiliteit en stabiliteit staan centraal.
Met oefenvormen als instabiliteit (proprioceptie) om de reactie snelheid op de fiets te verbeteren; met plyometrie voor kracht en explosiviteit en met dynamic stretching om je lichaam flexibel te maken en te houden, zonder dat het ten koste gaat van je kracht!!

Klinkt dat allemaal wat technisch en zwaar en moeilijk?
In de kern is het een groeps les met MTB’ers, die ook op een andere manier met hun sport bezig willen zijn. Bij Fitness voor Fietsers gaat het er om dat je het hele lichaam traint, maar wel zo, dat fietsen het doel is. Naast dat het heel goed is om aan je core-stabiliteit te werken is het ook een feest om dit samen met anderen te doen en om  te lachen en samen te werken, binnen een kracht training.

Apparatuur gebruiken we niet! Wel materialen als ballen, dumbbells, steps, en ‘bosu’ ballen. Met de laatste inzichten over dynamische kracht training, waar Olympisch kampioen Nino Schurter een goed voorbeeld van is, gaan we trainen.

Kracht & stabiliteit
Kracht & stabiliteit

De dynamiek en intensiteit wordt geleidelijk verhoogd. Als Personal Trainer met een diploma van de NSCA is kwaliteit een eis! En de veiligheid staat voorop, naast het plezier.

Voor meer informatie kun je mailen naar: training@mtbtraining.nl