Fitness voor Fietsers

kracht en stabiliteit
kracht en stabiliteit

Wintertraining

Wintertijd – voor de mountainbiker de tijd om de voorbereiding op de nieuwe lente in te zetten. Daarnaast blijven de mountainbikers natuurlijk lekker doorfietsen.

Voor het vierde jaar organiseren we Fitness voor Fietsers – een wintertraining specifiek voor fietsers, waarbij kracht, mobiliteit en stabiliteit centraal staan. Met oefenvormen als instabiliteit om de reactie snelheid voor op de fiets te verbeteren; met plyometrie voor kracht en explosiviteit en met dynamic stretching om je lichaam flexibel te maken en te houden, zonder dat het ten koste gaat van je kracht!!

Klinkt dat allemaal wat technisch en zwaar en moeilijk?
In de kern is het een groeps les met MTB’ers, die ook op een andere manier met hun sport bezig willen zijn. Bij Fitness voor Fietsers gaat het er om dat je het hele lichaam traint, maar wel zo, dat fietsen het doel is. Naast dat het heel goed is om aan je core-stabiliteit te werken is het ook een feest om dit samen met anderen te doen en om  te lachen en samen te werken, binnen een kracht training.

Apparatuur gebruiken we niet! Wel materialen als ballen, dumbbells, steps, en ‘bosu’ ballen. Met de laatste inzichten over dynamische kracht training, waar Olympisch kampioen Nino Schurter een goed voorbeeld van is, gaan we trainen.

Kracht & stabiliteit
Kracht & stabiliteit

De dynamiek en intensiteit wordt geleidelijk verhoogd. Als Personal Trainer met een diploma van de NSCA is kwaliteit een eis! En de veiligheid staat voorop, naast het plezier.

Waar:

Met uitzondering van de reguliere schoolvakanties, zijn de trainingen op dinsdag avond van 18.15 tot 19.15
Binnen het SKWA in Hoofddorp vind je het fitness centrum waar de trainingen gehouden worden. We beginnen op 29 november 2016 en gaan door t/m 7 februari 2017

De data zijn als volgt:

29 november 2016
6 / 13 / 20 / december 2016
3 / 10 / 17 / 24 / 31 januari 2017
7 februari 2017

Kosten:

Voor de serie van 10 lessen betaal je Eur: 120,-
Wil je losse trainingen bij wonen dan is deze Eur 15,- per keer.

Voor meer informatie en inschrijving kun je mailen naar: training@mtbtraining.nl