Fitness voor Fietsers

Fitness voor Fietsers = Wintertraining

Wintertijd – voor de mountainbiker de tijd om de voorbereiding op de nieuwe lente in te zetten. De mountainbikers blijven ook vaak lekker doorfietsen.

Elk jaar starten we Fitness voor Fietsers in november en gaan we door tot maart. Vier maanden trainen op mobiliteit, stabiliteit en kracht, zonder dat je de sportschool in gaat.
Met oefenvormen als instabiliteit (proprioceptie) om de reactie snelheid op de fiets te verbeteren, met plyometrie voor kracht en explosiviteit en met dynamic stretching om je lichaam flexibel te maken en te houden, zonder dat het ten koste gaat van je kracht!!

Klinkt dat allemaal wat technisch en zwaar en moeilijk?
In de kern is het een groeps les met MTB’ers, die ook op een andere manier met hun sport bezig willen zijn. Bij Fitness voor Fietsers gaat het er om dat je het hele lichaam traint, maar wel zo, dat fietsen het doel is. Naast dat het heel goed is om aan je core-stabiliteit te werken is het ook een feest om dit samen met anderen te doen en om  te lachen en samen te werken, binnen een kracht training.

Apparatuur gebruiken we niet! Wel materialen als ballen, dumbbells, steps, en ‘bosu’ ballen. De laatste inzichten op het gebied van training zullen gebruikt worden.

voor meer informatie voor clubs die deze winter training willen inbouwen voor hun leden, kun je mailen naar: 

training@mtbtraining.nl